Galleri Formargruppen visar flera utställningar under vår och höst. Utställarna är noggrant utvalda och representerar ofta ett komplement till det du finner i butiken. Vår ambition är att våra besökare ska se högkvalitativt konsthantverk av experimentell, ifrågasättande och reflekterande art! Konstföreningar, företag och andra grupper har möjlighet att boka visningar av utställningar. Hör av er med era önskemål så skräddarsyr vi ett program som passar just er. Mail till: info@formargruppen.se

Om du vill ställa ut i galleriet skickar du en ansökan med cv och bildmaterial till: galleri@formargruppen.se . Ofta planeras programmet något år i förväg. Kontakta gärna oss för närmare information.  

UTSTÄLLNINGAR 2019

Sommarutställning Fg medlemmar – 29/6-30/7

Frida Mälarborn Hoshino – Keramik : 3/8-27/8

Afsaneh Monemi – keramik : 31/8-24/9

Jola Glimäng – textil : 28/9-22/10

Elna Jolom – glas : 26/10-19/11

Julutställning Fg medlemmar – 25/11-7/1

AKTUELL UTSTÄLLNING

29/6 – 30/7: ”Sommar på Formargruppen” med Formargruppens medlemmar.

Vi bjuder på inspiration inför sommarens alla festligheter ochhögtider, hos oss kan du finna de vackra och roliga saker somkanske behövs för att fullborda din sommardukning, dittsommarfönster eller din sommarkropp!

På Formargruppen finns närproducerade smycken, väskor,skålar, kläder, skulpturer, inredningsdetaljer och en massaannat. Formargruppen står för det intima tilltalet, där du haren chans att träffa den som tillverkat produkterna och få vetabakgrund, arbetssätt och materialval.

KOMMANDE UTSTÄLLNING

3/8 – 27/8: ”Keramik” av Frida Mälarborn Hoshino

” I mina bruksföremål använder jag ytan som en tom duk där jag skapar mönster med inspiration från måleri och mönster, det repetitiva och överraskande är viktiga inslag. Jag arbetar med infärgningar, mönster och komposition. Jag inspireras av japanska tekniker där infärgad lera skapar mönster genom att kombinera leror i olika färger. Mönstret i mina former är genombrutna i skärven, något som är centralt. Det genombrutna skapar en ytterligare dimension då alla sidor blir lika viktiga, det existerar ingen fram eller baksida.”