Galleri Formargruppen visar flera utställningar under vår och höst. Utställarna är noggrant utvalda och representerar ofta ett komplement till det du finner i butiken. Vår ambition är att våra besökare ska se högkvalitativt konsthantverk av experimentell, ifrågasättande och reflekterande art!

Konstföreningar, företag och andra grupper har möjlighet att boka visningar av utställningar. Hör av er med era önskemål så skräddarsyr vi ett program som passar just er. Mail till: info@formargruppen.se

 

Träreliefer

arbeten i trä av Alf Ljungkvist

Utställningen visas den 29/4 – 24/5

 

 

Under Alfs utställning på Formargruppen kommer han att visa träreliefer samt transparenta fotografier på plexiglas.

Motiven är hämtade från naturen. Vissa är mer uppenbara medan andra överlåtes till betraktaren att tolka.

Relieferna är laserade i olika kulörer, lager på lager för att få ett djup och en mångskiftande färgeffekt. Bandsågbladets avtryck är tydliga i träytan och förstärks ytterligare av den tunna lasyrfärgen som runnit ner i bandsågsärren.

Relieferna domineras av mjuka vågformade linjer i tvådimensionella och tredimensionella uttryck.

Alf är en av Formargruppens fasta medlemmar sedan 31 år tillbaka, och han har under denna tid producerat olika typer av möbler och bruksföremål i trä. Under senare år har Alf framför allt arbetat med nyckelskåp som han tillverkar ur ett stycke massivt trä. Han fäller in en dekor av infärgad epoxy i ett urfräst spår på framsidan som dekor. Ibland lägger Alf in metallspån eller olika bönor, linser eller ris i transparent epoxy som då bildar ett mönster. Några av dessa kommer Alf också att visa på sin utställning.

Alf är från början autodidakt inom snickeriet, men har genom åren deltagit i ett antal kurser, bl. a. en 1-årig utbildning i möbelsnickeri. Efter en 2-årig yrkesutbildning inom fotografi arbetade Alf som fotograf i början av 60-talet. Fotografutbildningen gav honom kunskap om bildkomposition, vilket han har nytta av både i fotograferandet samt vid framställning av sina träreliefer.

.

 

okänt

 

 

.

.

GALLERISCHEMA 2017

29/4 – 24/5     ALF LJUNGKVIST – TRÄ

3/6 – 23/8       MEDLEMMARNAS SOMMARBUTIK

26/8 – 27/9     KATARINA GILL OCH EVA NILSSON – GLAS OCH TEXTIL/SILVER

30/9 – 25/10   CLEMENS OCH OSKAR EK – MÖBLER OCH KERAMIK

28/10 – 20/11 KARIN ACKELL FRENDBERG – TEXTIL

 

 

Om du vill söka utställning i galleriet skickar du bara in ett cv och bildmaterial av hög kvalitet. Maila din ansökan till: galleri@formargruppen.se . Ofta planeras programmet något år i förväg av intendenten. Kontakta gärna oss för närmare information.