Galleri Formargruppen visar flera utställningar under vår och höst. Utställarna är noggrant utvalda och representerar ofta ett komplement till det du finner i butiken. Vår ambition är att våra besökare ska se högkvalitativt konsthantverk av experimentell, ifrågasättande och reflekterande art! Konstföreningar, företag och andra grupper har möjlighet att boka visningar av utställningar. Hör av er med era önskemål så skräddarsyr vi ett program som passar just er. Mail till: info@formargruppen.se

Om du vill ställa ut i galleriet skickar du en ansökan med cv och bildmaterial till: galleri@formargruppen.se . Ofta planeras programmet något år i förväg. Kontakta gärna oss för närmare information.  

UTSTÄLLNINGAR 2019

Kopputställning –  2/2-26/2

Klara Espmark – textil : 2/3-26/3

Christina Giorgi och Jenny Beckman – keramik & textil – 30/3-23/4

Nina Christensen – glas : 27/4-28/5

Sanna Wallgren – smyckeskonst : 1/6-25/6

Sommarutställning Fg medlemmar – 29/6-30/7

Frida Mälarborn Hoshino – Keramik : 3/8-27/8

Afsaneh Monemi – keramik : 31/8-24/9

Jola Glimäng – textil : 28/9-22/10

Elna Jolom – glas : 26/10-19/11

Julutställning Fg medlemmar – 25/11-7/1

KOMMANDE UTSTÄLLNING

”Koppen – den kännbara utställningen, 100 koppar, 100 händer”

2/2 – 26/2

Vernissage 2/2 kl 12-16 

Det här är berättelsen om utställningen Koppen, som är ute på en spännande resa. Den har stått utomhus, varit prat-, kläm- och kännvänlig, antagit en svävande form och inom kort är den också drickvänlig. Utställningen antar en alldeles egen organisk form beroende på vilket sammanhang den är i. 

Men innehållet i utställningen är detsamma: Den består av ett hundratal handgjorda, unika koppar skapade av femtiotvå konsthantverkare anslutna till Konsthantverkscentrum. 

Och budskapet är detsamma: Det finns en kraft i det konsthantverkaren skapar, en känsla och materialexpertis som kan mynna ut i ett vardagsföremål. Koppen kan ses som en symbol för konsthantverket i stort och den visar också hur lätt det uppstår en personlig relation mellan ett handgjort föremål och en människa. 

När Koppen har jobbat klart med publiken under året ser Konsthantverkscentrum till att kopparna får ett nytt hem.

Konsthantverkscentrum samverkar med projektledarstudenter vid Malmö universitet som söker grupper att skänka kopparna till. Slutet gott, allting gott. 

Bild: Kopp av Joanna Günther

”Berättelser från Skogsbrynet”

textila verk av Klara Espmark

 2/3 – 26/3

Vernissage 2 mars kl 12 – 16

Klara arbetar främst med broderi, men ibland även textil skulptur och applikation. Hon tilltalas av den repetitiva långsamheten i broderiet, och alla de möjligheter och begränsningar som det innebär att skapa bilder med nål och tråd. 

”Mitt arbete rör sig kring teman som i stora drag handlar om minnen, berättelser och skog. Mycket av det jag intresserar mig för är rotat i min bakgrund och i den långa berättartradition som finns i min släkt. Naturen, och i synnerhet skogen, är ständigt närvarande i berättelserna, liksom i mitt arbete. I skogen finner jag kopplingar till det arv jag bär på, men skogen representerar för mig också något annat, något mystiskt och ambivalent. Den är en plats som erbjuder stillhet och vila, men där finns samtidigt något hotfullt och främmande. Skogsbrynet utgör en gräns där det välbekanta och okända möts, och det är i detta gränsland jag vill befinna mig med mitt arbete. Genom det textila språket – stygnens täthet, lagren av tyg, sammanfogning och upprepning – kan jag närma mig detta och göra mig till ett led i kedjan av berättare.”