Galleri Formargruppen visar flera utställningar under vår och höst. Utställarna är noggrant utvalda och representerar ofta ett komplement till det du finner i butiken. Vår ambition är att våra besökare ska se högkvalitativt konsthantverk av experimentell, ifrågasättande och reflekterande art! Konstföreningar, företag och andra grupper har möjlighet att boka visningar av utställningar. Hör av er med era önskemål så skräddarsyr vi ett program som passar just er. Mail till: info@formargruppen.se

Om du vill ställa ut i galleriet skickar du en ansökan med cv och bildmaterial till: galleri@formargruppen.se . Ofta planeras programmet något år i förväg. Kontakta gärna oss för närmare information.  

GALLERISCHEMA 2018

29/9 – 23/10   Ebba Huberyc – silver
27/10 – 20/11   Elna-Karin Helgesson – keramik
24/11   Julutställning medlemmar Fg

 

 AKTUELL UTSTÄLLNING

Ebba Huberyc – Smycken

Hedda Rabe – Fotografier

Utställningen pågår 29/9 – 23/10. Vernissage 29/9 kl. 18 – 24

Silversmed Ebba Huberyc och fotograf Hedda Rabe har tillsammans skapat en utställning med smycken och foton. Samarbetet utgår ifrån tanken att ett smycke inte blir riktigt helt förrän det möter sin bärare, vilket utställningen lyfter fram i en poetisk bildström.

Hedda Rabes svartvita fotografier är små konstverk, där varje bild förmedlar ett möte och en närvaro.
Ebba Huberycs smycken uttrycker en enkelhet och lätthet i form och material. Bit för bit i en tidskrävande process förs delarna samman till ett färdigt smycke. Vägen fram är lika viktigt som målet och varje liten enskild detalj är lika viktig som helheten.

 

KOMMANDE UTSTÄLLNING

Natur 

keramik av Elna-Karin Helgesson

Utställningen pågår 27/10 – 20/11. Vernissage 27/10 kl. 12-16

Elna-Karin bor och arbetar utanför Kåseberga. Där har hon sin verkstad och butik. Hon arbetar med brukskeramik och unika föremål i stengodslera. 

”I naturen hämtar jag min inspiration – den överraskar och fascinerar mig. Naturen är en plats som ger så mycket – glädje, vila, hopp.
Detta bär jag med mig – det blir ett avtryck i mig och i min keramik.” 

 

Fotograf: Torbjörn Helgesson