Galleri Formargruppen visar flera utställningar under vår och höst. Utställarna är noggrant utvalda och representerar ofta ett komplement till det du finner i butiken. Vår ambition är att våra besökare ska se högkvalitativt konsthantverk av experimentell, ifrågasättande och reflekterande art! Konstföreningar, företag och andra grupper har möjlighet att boka visningar av utställningar. Hör av er med era önskemål så skräddarsyr vi ett program som passar just er. Mail till: info@formargruppen.se

Om du vill ställa ut i galleriet skickar du en ansökan med cv och bildmaterial till: galleri@formargruppen.se . Ofta planeras programmet något år i förväg. Kontakta gärna oss för närmare information.  

GALLERISCHEMA 2018

1/9 – 25/9   Lina Eriksson – skulptural keramik
29/9 – 23/10   Ebba Huberyc – silver
27/10 – 20/11   Elna-Karin Helgesson – keramik
24/11   Julutställning medlemmar Fg

 

 AKTUELL UTSTÄLLNING

”And I will follow”

keramisk skulptur av Lina Eriksson.

Utställningen pågår 1/9 – 25/9. Vernissage 1/9 kl. 12. 

Linas utställning består av en serie figurativa skulpturer i porslin och stengods, som rör sig kring känslan av samhörighet med någonting i naturen. Ett djur, en växt, en plats, som är laddat med en innebörd för en själv. Och hur detta något kan vara som en bild som man bär med sig oavsett var man befinner sig. Det kan påminna en om något eller vara som en guide för en. Som får en att känna sig hemma, i sin plats, att hitta en styrka eller hjälpa en att se saker tydligare. 

Intuition, tillit och tillhörighet. 

”I mitt konstnärskap arbetar jag framförallt med skulptur i porslin, där människor, djur och växter figurerar. I mina verk vill jag ofta skapa ett möte mellan den yttre vardagliga världen och den inre symbolistiska föreställningsvärlden. 

Teman jag ofta arbetar kring:
– Motsatser, och balansen mellan dessa.
– Vardagslivet, det som är tydligt för oss, och det som händer i det fördolda.
– Människan och naturen och att dessa inte är två skilda företeelser utan en och samma.
– Tillit till sig själv, till andra och till det okända.
– Tankar och berättelser som människan bär inom sig men som inte syns utanpå. ” 

Lina arbetar för det mesta i ett litet format. Hon gör detta för att hon tycker om hur det hon arbetar med förhåller sig till sin hand när hon jobbar. Men också för att det lilla formatet inbjuder betraktaren att stanna upp och komma närmre för att få ta del av berättelsen. 

page2image384.jpg

 

KOMMANDE UTSTÄLLNING

Ebba Huberyc – Smycken

Hedda Rabe – Fotografier

Utställningen pågår 29/9 – 23/10. Vernissage 29/9 kl. 18 – 24

Silversmed Ebba Huberyc och fotograf Hedda Rabe har tillsammans skapat en utställning med smycken och foton. Samarbetet utgår ifrån tanken att ett smycke inte blir riktigt helt förrän det möter sin bärare, vilket utställningen lyfter fram i en poetisk bildström.

Hedda Rabes svartvita fotografier är små konstverk, där varje bild förmedlar ett möte och en närvaro.
Ebba Huberycs smycken uttrycker en enkelhet och lätthet i form och material. Bit för bit i en tidskrävande process förs delarna samman till ett färdigt smycke. Vägen fram är lika viktigt som målet och varje liten enskild detalj är lika viktig som helheten.