Galleri Formargruppen visar flera utställningar under vår och höst. Utställarna är noggrant utvalda och representerar ofta ett komplement till det du finner i butiken. Vår ambition är att våra besökare ska se högkvalitativt konsthantverk av experimentell, ifrågasättande och reflekterande art! Konstföreningar, företag och andra grupper har möjlighet att boka visningar av utställningar. Hör av er med era önskemål så skräddarsyr vi ett program som passar just er. Mail till: info@formargruppen.se

Om du vill ställa ut i galleriet skickar du en ansökan med cv och bildmaterial till: galleri@formargruppen.se . Ofta planeras programmet något år i förväg. Kontakta gärna oss för närmare information.  

UTSTÄLLNINGAR 2019

Nina Christensen – glas : 27/4-28/5

Sanna Wallgren – smyckeskonst : 1/6-25/6

Sommarutställning Fg medlemmar – 29/6-30/7

Frida Mälarborn Hoshino – Keramik : 3/8-27/8

Afsaneh Monemi – keramik : 31/8-24/9

Jola Glimäng – textil : 28/9-22/10

Elna Jolom – glas : 26/10-19/11

Julutställning Fg medlemmar – 25/11-7/1

 

AKTUELL UTSTÄLLNING:

27/4 – 28/5: ”In Abeyance” glas av Nina Johanna Christensen.

Ett tillstånd då någon/något inte är verksamt eller används för tillfället, ligger vilande, väntar.

Nina har låtit sig inspireras av det vakuum och känslan av rastlöshet som kan uppstå efter en intensiv period. Det är tid du behöver för återhämtning, då du inte kan rusa vidare, då du inte vet vart du ska och inte vet annat än att det måste få ta tid. Hon vill påminna om det vackra i det stilla.
Malmövattnet är mycket kalkrikt och de avlagringar det lämnar på glas är inte något som brukar uppskattas. Nina har valt att djupdyka i de mönster som uppstår, försökt bevara och förstärka dem och ge dem en ny roll och ett värde.

”I mitt arbete söker jag efter något enkelt, okonstlat och rått. Mycket av min inspiration kommer från olika delar av den fysiska arbetsprocessen med hantverket glasblåsning. T.ex. rörelsen när jag snurrar på det varma glaset på pipan, glasets rörelse när det är varmt och flytande och de mönster som uppstår från kylningen när man formar glaset på ett järnbläck. Ofta i kombination med funderingar kring hur man som människa påverkas av och förhåller sig till andra människor, omgivningar och även till sig själv. Kanske kan jag genom att lämna tydliga spår i mina produkter av de fysiska processerna kring hantverket, att överhuvudtaget kunna blåsa glas, verktygen, de höga temperaturerna och ugnarna som krävs är inte något jag tar för givet. Jag vill tillverka vackra föremål i glas och samtidigt föra historien kring detta uråldriga hantverk vidare.”

Vernissage 27 april kl. 12 – 16.

 

KOMMANDE UTSTÄLLNING:

1/6 – 25/6: ”Hole” smycken av SannaWallgren.

Smycke eller en imaginär del av kropp, ett skal, en sköld, enprotes eller en känsla.

I sitt arbete har Sanna utgått ifrån sina tankar om att varakropp, om rädslor och känslor kring sjukdom och kroppensförfall. Det söker sig mot de inre upplevelserna, tankarna,känslorna och kanske någonstans också det undermedvetna.Ett försök att fånga ett diffust tillstånd av att pendla mellanrealism och fantasi. För Sanna handlar det om den abstrakta,overkliga och kanske till och med lite skrämmandesinnesstämning man kan hamna i när man försöker greppa ensvår situation. En destruktiv cirkel av ältande, förnekelse ochverklighetsflykt. Vi har alla våra sätt att hantera, eller processa ,det som skrämmer oss i att existera. Fantasin får vara Sannassätt.

Genom sina smycken vill Sanna spegla kroppen som enabstrakt, ospecificerad form mot de påtryckningar, spänningaroch den utsatthet det innebär att vara kropp i det omgivandesamhället. Objekten blir som skal av någonting som varit, somdet tomrum som blev kvar. Eller ett skydd mellan sig själv ochverkligheten. Ett filter, en fantasi. Som en del av kropp, men ärden mänsklig?
Genom att borra tusentals hål i siluetter inspirerade avkroppens insida, skapar Sanna ett material som kan upplevasnästan som om det andas. Objekten blir som en mutation avkroppen eller som ett skydd att gömma sig bakom. Sanna villfiktionalisera verkligheten och förvrida den på ett lekfullt sätt.

En uncanny-scifi-body. En medveten misstolkning avverkligheten.

Vernissage 1 juni kl. 12 – 16.