FORMARGRUPPEN

Vi är ett konsthantverkskooperativ i hjärtat av Malmö. Med ett av stans bästa affärslägen intill Lilla Torg har vi en bred publik: Malmöbor och Köpenhamnare blandas med mer långväga turister, liksom konstföreningar, företag och inredare. Föreningen grundades 1983 och sedan dess har såväl medlemsantalet som omsättningen stadigt ökat.

Vi är gruppen som formar sina grejer själva! Alltså handgjort, made in Sweden, made in Skåne… och Blekinge! Närproducerat i liten skala, unika grejer. Detta visste ni antagligen redan, men vi vill bara påminna er om det  igen!

Så här kan det se ut när vi arbetar…

Butiken

Butiken är vårt ansikte utåt. Här fylls hyllor och montrar av välgjorda arbeten från medlemmar och gästmedlemmar. Om du besöker butiken en vardag träffar du sannolikt Kristin Leibel som är butiksansvarig. Om du kommer en lördag möter du någon av medlemmarna som då tar hand om dig på bästa sätt. Medlemmar har möjlighet att disponera ett skyltfönster under en månad. Håll utkik efter dessa ofta fantasifulla exponeringar!

Galleri

Galleri Formargruppen visar flera utställningar under vår och höst. Utställarna är noggrant utvalda och representerar ofta ett komplement till det du finner i butiken. Vår ambition är att våra besökare ska se högkvalitativt konsthantverk av experimentell, ifrågasättande och reflekterande art!

Konstföreningar har möjlighet att boka visningar av utställningar, då vi skräddarsyr ett program efter era önskemål. Maila info@formargruppen.se 

Med stöd av Malmö Kulturnämnd