Aktuella gästmedlemmar i butiken

Alf Ljungkvist – Trä

Anna-Carin Dahl – Keramik

Anna Elofsson – Textil

Elin Forslund – Textil – t o m 2019.05.31

Elna-Karin Helgesson – Keramik – t o m 2019.05.31

Elna Jolom – Glas – t o m 2019.06.30

Katarina Gill – Glas – t o m 2019.05.31

Lennart Nissmark ”Studioglashyttan i Åhus” – Glas – t o m 2019.05.31

Tove Sporrong – Handstickat – t o m 2019.06.30

Thomas Alexandersson – Keramik –  t o m 2019.06.30

Waxiu Shehu – Textil – t o m 2019.07.31

Ansök om gästmedlemskap

Om du vill prova lyckan i Malmös bästa butik för konsthantverk på centralt läge vid Lilla Torg, då kan du enkelt mejla in din CV och bilder på det du vill sälja hos oss, mejladressen är: ansokan@formargruppen.se

Medlemmarna i vår Gallerigrupp går igenom ansökningar löpande. Gästmedlemskapet är lite annorlunda än fast medlemskap, bl.a behöver du inte passa i butiken så provision och hyra anpassas därefter. Gästmedlemskap är en förutsättning för framtida fast medlemskap.

GÄSTMEDLEMSKAP
Butik och Galleri Formargruppen är konsthantverkskooperativet i hjärtat av Malmö. Med ett av stans bästa affärslägen intill Lilla Torg har vi en bred publik: regionens lokala kunder blandas upp av mer långväga turister, liksom konstföreningar, företag och inredare. Föreningen grundades 1983 och sedan dess har såväl medlemsantalet som omsättningen stadigt ökat.
Idag är vi 20 aktiva medlemmar som driver butiken tillsammans med en anställd butiksansvarig. Vi är stolta över den bredd som butiken visar upp av material och tekniker: keramik, glas, textil, silver och trä. Därför håller vi ständigt utkik efter professionella konsthantverkare med självständigt uttryck som kompletterar och berikar utbudet i butiken! Genom systemet med gästmedlemskap vill vi kunna öppna upp butiken för fler konsthantverkare i regionen. Efter avslutad gästperiod har man möjlighet att söka fast medlemskap. Detta sker via inval på ett av våra medlemsmöten.

EN MÖJLIGHET TILL PROFILERING!
Som gästmedlem får du möjlighet att visa upp och sälja ett representativt urval av din produktion. Under sex månader erbjuder vi dig egen hyllplats i butiken. Dina produkter kommer att synas i butikens skyltfönster och i våra sociala medier. På hemsidan har vi en lista på aktuella gästmedlemmar i butiken. Självklart ger vi även kunder på plats möjlighet att kontakta dig personligen och ditt visitkort delar vi naturligtvis ut till alla som är intresserade.

VAD ÄR SKILLNADEN?
I jämförelse med de fasta medlemmarna kräver gästmedlemskapet ingen annan arbetsinsats än att man efterhand håller kontakt med butiken och ser till att komplettera med nya varor.
Du betalar 920kr + moms i omkostnadsersättning (hyra)/ månad, samt 35% provision/kommission på försäljning.
Som Fast medlem har du större yta att disponera för dina produkter i butiken. Din provision är lägre men din förväntade arbetsinsatts högre. Som fast medlem är du del av ett kooperativ där alla har lika rätt att påverka.

SKICKA IN DIN PRESENTATION!
Tycker du möjligheten till gästmedlemskap är intressant ser vi gärna att du skickar in en presentation av ditt arbete. Det material som lämnas in ligger till grund för vårt urval: bra bildmaterial är A och O, liksom lite kompletterande text kring din verksamhet och bakgrund. Från det vi kontaktar dig med möjlighet till gästmedlemskap ligger aktuell period ofta några månader framåt i tiden.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss i butiken!