Pernilla Svenre

Jag formger och tillverkar stickade kläder i ull, ofta med sinnlig känsla och som bär spår av vår folkliga kläd och hantverkstradition. Möten och mötet inspirerar. Oavsett om det är kunden, kroppen eller rummet. Begränsningar likaså och det är därför jag väljer att mestadels uttrycka mig med plaggets form även när jag skapar verk. Bor i Stockholm men har mitt ursprung och ateljé på Österlen.

Jag har ett bra öga för vad som passar dig. Hör gärna av dig om du vill ha smakråd, så kan jag berätta när jag jobbar i butiken. Lagar mindre blessyrer, fixar fram tråd, syr om och fixar till din gamla Pernilla Svenre kofta om det behövs. Gratis. Hör bara av dig så stämmer vi träff i butiken när jag är där och jobbar nån gång i månaden.

I design and make knitted clothes in wool, often with a touch of sensuality and traces of Swedish dress and handicraft tradition. Meetings are the inspiration. With the customer, the body, the yarn, or the space. I live in Stockholm but my origins and studio are in Skåne.

Kontakt